Presentació

La incorporació del valencià a la universitat, com a llengua vehicular del procés d’aprenentatge, és una continuació, ben lògica, del procés iniciat en l’ensenyament primari i secundari amb l’aplicació de la Llei d’ús i ensenyament del valencià des del curs 1984-85.

Les universitats valencianes, amb la convicció que hem de formar professionals que puguen integrar-se en una societat plural, lingüísticament i culturalment, estem fent un esforç important per avançar en l’ús del valencià en tots els àmbits de la vida universitària.

Una prova d’aquest interès és el quadern que teniu a les mans. En un moment tan important per al futur universitari com és la preparació per a accedir a la universitat, l’oportunitat de disposar d’un material com el GRIPAU, que puga ajudar-vos a superar amb èxit les proves d’accés, i a més a més en valencià, reflecteix una decidida voluntat de normalització lingüística per part de les institucions universitàries valencianes.

Volem posar els mitjans perquè els alumnes utilitzen el valencià i ajudar-los a usar una llengua de qualitat en tots els àmbits de la vida universitària. Per això, gràcies al suport de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, hem pogut fer arribar aquest material a tots els estudiants de segon curs de batxillerat.

Per a les nostres universitats és una satisfacció dur endavant un projecte d’aquestes característiques, fruit de la col·laboració dels serveis lingüístics de les universitats valencianes. Aquesta és una mostra més de la cooperació entre les universitats per consolidar el procés de normalització del valencià com a llengua d’aprenentatge i d’ús, també, a la universitat.

En nom de les universitats valencianes, us invitem a triar el valencià com a llengua de formació universitària. Quan us matriculeu, elegiu docència en valencià. Rebre docència en valencià és la millor manera d’assolir un bon domini del llenguatge d’especialitat de la carrera que escolliu.

Manuel Palomar Sanz

Rector de la Universitat d’Alacant

Vicent Climent Jordà

Rector de la Universitat Jaume I

Jesús Tadeo Pastor Ciurana

Rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx

Francisco J. Mora Mas

Rector de la Universitat Politècnica de València

Esteban Morcillo Sánchez

Rector de la Universitat de València - Estudi GeneralAquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a recopilar informació estadística i proporcionar-vos una navegació més fluïda i personalitzada. 
Si continueu navegant sense canviar la configuració, considerem que n'accepteu l'ús. Consulteu la nostra política de galetes.